Bron: pixabay

Vrijdag: losse eindjes dag

Vandaag een keer géén Friday Five, want ik heb een ander belangrijk artikel over de vrijdag. Mijn vrijdag is namelijk mijn ‘losse eindjes dag’ en voor iemand die goed kan starten, maar moeilijk kan afmaken is dat heel belangrijk!

Gedurende mijn werkweek heb ik een soort vast ritme wat ik per dag doe. Op maandag en dinsdag doe ik de meeste routinematige klussen, zet ik voorpublicaties klaar etc. Want dan heb ik nog veel energie. Op woensdag doe ik de financiën en op donderdag heb ik mijn ‘projectdag‘ die puur in het teken staat van groei en ontwikkeling.

Op vrijdag heb ik vaak niks gepland, want dan doe ik alles wat op die andere dagen is blijven liggen. Omdat ik op vrijdag maar een halve dag werk, is dit qua tijd een ideaal moment hiervoor.

Afmaken is soms wat moeilijk

Omdat mijn werkdag vaak eindigt met het het ophalen van Anna uit school en ik dus geen minuten extra kan sprokkelen is niet altijd alles af. Soms doe ik dat ’s avonds, maar soms blijft er ook wel eens wat liggen. Ik vind het afmaken van dingen sowieso soms wat lastig. Dan is m’n energie een beetje tanende. En ik heb vaak wat vervelende klussen die de hele week blijven liggen. En ja, ik weet dat je die eigenlijk als eerste moet doen, maar dat doe ik natuurlijk nooit.

En daar heb je dus de vrijdag. De dag voor het weekend waarin ik voor de verandering eens wél alles af wil hebben. Zodat ik rustiger het weekend in kan.

En als ik weinig losse eindjes heb, wat natuurlijk ook regelmatig gebeurd, begin ik alvast met de klussen voor maandag. Zo ga ik nog voldaner en blijer het weekend in, omdat je weet dat de volgende werkweek wat ontspannener begint.

Heb jij ook zo’n nuttige vrijdag?

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)