Bron: Pixabay

Oktober als kluizenaar

Vandaag begint een nieuwe maand en hoewel ik geen doelen meer zou hebben, ga ik toch deze maand een beetje vreemd in. Met zo min mogelijk invloed van buitenaf. Ik ga in oktober leven als een soort van kluizenaar.

Ik merk dat invloeden van buiten soms iets teveel mijn uren, weken, jaren bepalen. Het zorgt ervoor dat mijn hoofd voller zit met gedachten en ik word afgeleid van hetgeen nou echt belangrijk is. En dus ga ik een vrij drastische maand tegemoet. Dit is namelijk wat ik allemaal opzij schuif.

☆ Geen social media | Ik ga een maand lang geen Twitter en Facebook bekijken (ik heb verder geen social media), en ik update alleen Facebook pagina’s (en plaats die berichten automatisch door op Twitter), want daar heb ik m’n nieuwsfeed uitgeschakeld.

☆ Geen tv | Met uitzondering van Expeditie Robinson (kijk ik altijd gezellig met m’n hubbie) ga ik de hele maand geen tv kijken. Behalve misschien een keer Het Klokhuis (m’n gezin moet er niet teveel onder leiden).

☆ Geen blogs | Ik ga ook geen andere blogs lezen in oktober. Ook dit is beïnvloeding van buitenaf. Sorry. Volgende maand weer 🙂 Overigens ga ik ook iets minder publiceren, want een kluizenaar heeft natuurlijk minder te melden. Dus twee artikelen per week in plaats van drie.

☆ Geen zelfhulpboeken | Ik lees al een tijdje geen zelfhulpboeken meer en luister geen podcasts en dat ga ik ook doorzetten

☆ Geen nieuws | Ik kijk nu al weinig nieuws, maar ga in oktober proberen om alles te mijden.

☆ Minder luisterboeken | Omdat ik ook wil leren om mezelf te ‘vervelen’ mag ik tijdens mijn dagelijkse wandeling geen luisterboek meer luisteren. Tijdens de afwas nog wel. Want dat is anders echt niet te doen 😉

☆ Zo min mogelijk afspraken | Omdat ik een kluizenaarsbestaan aan het oefenen ben, plan ik zo min mogelijk afspraken. Alleen de bestaande hou ik aan en als iemand anders iets voorstelt dat ik niet kan weigeren.

Kluizenaar? Maar… waarom?

Ik denk dat ik best veel afleiding heb, omdat ik graag geïnspireerd raak en daar denk ik dan vervolgens veel over na. En het zorgt voor extra druk. Ik wil gewoon eens ervaren wat er gebeurd als ik een maand lang alleen mezelf heb (en m’n gezin). Volgens mij trek ik dat namelijk best goed. Of misschien word ik gillend gek, dan kan ook.

Wat ik dan wél ga doen? We zullen zien. Ik ga geen hele strategie bedenken. Ik denk dat ik wat leuke boeken bij de bieb haal, wat extra werk in de avond en meer ga wandelen. Of knutselen. Of schrijven. Of me lekker vervelen, dat kan ook wel eens nuttig zijn.

Ik zal halverwege de maand proberen om een update te posten. En probeer me alsjeblieft ook niet teveel te beïnvloeden met jullie reacties 😉

Dus ik zit onder een steen, bye!

☆ Lees ook: Een ‘slow’ weekje

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)