Bron: pixabay / TheVirtualDenise

Mijn FANTASTISCHE leven (challenge)

Fantastische levens, Instagram staat er vol mee en toch zijn er weinig mensen die zichzelf een fantastisch leven toedichten. Fantastische levens zijn iets voor anderen, wij zelf zitten helaas vol met problemen, angsten en pech. Nou, dat kan anders!

Ik merk aan mezelf dat ik soms wat teveel nadruk leg op de dingen die níet goed zijn, waardoor de dingen die goed zijn – fantastisch zelfs – een beetje ondersneeuwen. Het is een evolutionair euvel, want de dingen die niet goed zijn, moeten verbeterd worden en de dingen die al goed gaan verdienen geen aandacht meer.

Maar als het gaat om geluk is dé superfood dankbaarheid, dus daarvoor verdienen juist al die fantastische dingen wél de aandacht. Bovendien bezocht ik deze week onze 97-jarige Zonnebloem-oma en als je kijkt hoe díe opgroeide (qua comfort, keuzes en vrijheid voor vrouwen) is ons leven sowieso erg fantastisch in deze tijd.

Om de fantastisch-heid van mijn leven wat extra aandacht te geven, ga ik een week een dagboek bijhouden met alleen fantastische dingen.

Ik ga ze op een voetstuk plaatsen, zoals ik ze in principe op Instagram zou kunnen zetten. Niet dat ik alles ga delen overigens, want dat zouden mijn liefsten niet zo waarderen. En bovendien kun je minder genieten als je het moet delen. Maar ik ga m’n best doen. Ik ga het vooral voor mezelf opschrijven en volgende week schrijf ik een update. Over hoe fantastisch mijn leven nou daadwerkelijk is.

Doe je mee?

Heb jij nou ook zo’n geweldig leven waarvan de fantastisch-heid door vergelijking, zelfkritiek en -medelijden een beetje ondersneeuwt? Doe dan mee! Je hoeft niet per se iets te delen, maar schrijf gewoon een week lang alles op wat je leven zo fantastisch maakt: je grappige man, je leuke kind, een mooie ontmoeting, een prachtig bloeiende bloem, een grappig tv-programma of die lieve vriendin. Een deel het eventueel op Twitter of Instagram onder de hashtag #mijnfantastischeleven

Heb jij ook zo’n FANTASTISCH leven?

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)