Bron: pixabay / TeroVesalainen

Het té ingewikkelde leven van een lijstjemeisje

Ik vergeet wel eens wat. En dat vind ik zo vervelend dat ik er een sport van heb gemaakt om zoveel mogelijk te onthouden door middel van schema’s, lijstjes en routines. Maar soms draaf ik – als lijstjemeisje – een beetje door, zo bedacht ik me afgelopen week.

Ik hou van schoon en ik erger me aan viezigheid. Althans, stofresten en vlekken enzo. Het punt is dat mijn eisen voor schoon te hoog zijn voor mijn natuurlijke interesse in het huishouden. Dus probeer ik aan de hand van een schoonmaakrooster en dagelijkse klusjes hier een beetje balans in de krijgen.

Een kort verhaal dat – hopelijk – voor iedere lijstjesfreak herkenbaar is.

Het verhaal van de schema-verslaafde

Ik liep op de trap en zag een vlek. “Hé”, dacht ik. “Ik moet hier een oplossing voor bedenken”. Dus ik bekeek mijn schoonmaakrooster en realiseerde me dat ik wel netjes elke week de trap schoon zuig (/hoor te zuigen), maar dat ik daarbij niet schoonmaak. Dat stond ooit wel op een lijstje bij de ‘trap en gang schoonmaken’, wat ik dan ongeveer eens in de 1 a 2 maanden moest doen. Maar met mijn 345e schoonmaakrooster (of nee, dat valt ook wel weer mee) was dit aspect van het schoonmaken weggevallen. Dus liep naar mijn computer, opende mijn schoonmaakrooster, maakt een extra regel…

… en realiseerde me dat ik ook gewoon even een doekje kon pakken om de vlek schoon te vegen.

Dit lijstjemeisje maakt het soms wat te ingewikkeld… 😉

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)