Bron: Pixabay / DieterRobbins

Amish hour: uitgerust naar bed

Kortgeleden kwam ik het begrip Amish Hour tegen en ik pas het nu geregeld toe. Met succes, ik word er echt uitgeruster van. Wat is het Amish Hour? Het is vrij simpel. Een uur voordat je naar bed gaat, schakel je alle apparaten uit: laptops, tv, smartphone’s…

Je ontdoet jezelf van de technologie, zoals de Amish dat dus ook doen. Alleen hou je natuurlijk de lampen en de verwarming aan 😉

En wat doe je dan tijdens Amish Hour?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen tijdens dat uurtje voor jezelf. Dit zijn de dingen die ik meestal doe:

  • Een to-do lijst maken voor de volgende dag. Hoewel ik dat al moeilijk vind, want zowel mijn agenda als mijn projectenlijst zitten in mijn Chromebook & smartphone. Dus ik krijg hem nooit helemaal af.
  • Ik ga even rustig nadenken over leuke onderwerpen voor Mindstones of projecten voor mijn werk die ik kan gaan opzetten
  • Ik ruim het huis op
  • Ik lees een boek
  • Ik ga lekker vroeg naar bed

Het hele idee van het Amish Hour is dat je uitgeruster gaat slapen, omdat je niet rechtstreeks van die flikkerende lichten en veel interactiviteit naar bed gaat. Je hoofd rust alvast een beetje uit voor het slapen gaan.

Mijn ervaring met Amish Hour

Ik merk inderdaad dat mijn hoofd minder druk wordt op zo’n avond. Ik zie niet zo heel goed en daardoor zit ik vaak met samengeknepen ogen te turen naar mijn schermpjes. Niet echt ontspannen. Na het Amish Hour staat mijn hoofd meer in ontspannen modus. Bovendien vind ik het lekker om even rustig over dingen na te denken en krijg ik er soms goede ideeën van. En ik vind het fijn als het hier is opgeruimd.

Het (spannend) boek lees ik meestal in het begin van het Amish Hour, want als ik die aan het eind lees, dan tolt mijn hoofd nog steeds als ik naar bed ga.

Als ik het druk heb, dan schiet het ‘Hour’ er nog wel eens bij in en dan houd ik stiekem een Amish Half Hour. Dan ga ik tijdens m’n uur dus eigenlijk slapen. Dat is overigens ook een prettig bij-effect, vaak ga je eerder naar bed omdat er niks meer te doen is.

Ga jij het Amish Hour ook een keer proberen?

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)