Bron: pixabay/g3gg0

De vernietigende kracht van moe

Het was op een ochtend dat ik me realiseerde dat ik in korte tijd drie negatieve, piekerende gedachtes had gekregen. En mindful als ik ben, wilde ik die gedachtes vervangen door fijne. Maar het ging niet. Vanwege moe.

Met een open raam en véél kwetterende vogels in de vroege ochtend word ik regelmatig vroeg wakker. En dan kom ik moeilijk weer in slaap. Het is in ieder geval minder makkelijk dan in de winter. Nu heeft het ook minder gevolgen dan wakker liggen in de winter, maar na een paar dagen nekt het me.

En hoe mindful ik ook wil zijn en hoe goed ik ook m’n best doe, moe maakt alles moeilijk. (hé, zou dáár het woord moeilijk vandaan komen?). Pas nadat ik uit bed kom, me heb gedoucht en een halve ochtend mee draai krijg ik weer een beetje genoeg energie om mijn gedachtes weer aan te pakken en weer blij te zijn.

En ik realiseer me dat er mensen zijn die altijd moe zijn. En dat maakt je leven zoveel waardelozer.

Ben jij vaak moe?

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)