De stappenteller, waarom het zo goed werkt

Terwijl ik dit schrijf, is hij stuk: de stappenteller. Maar juist daardoor weet ik hoe fijn hij was. En er is gelukkig een nieuw exemplaar – van de ‘Sint’ – onderweg. De stappenteller maakte me een stuk beweeglijker en fitter!

Mijn schoonvader introduceerde de stappenteller in dit huishouden, door mijn lief er één cadeau te doen. Toen pas realiseerde we ons hoe weinig we eigenlijk bewegen, met onze kantoorbaan aan huis.

Later kreeg ik er ook één en sinds een paar maanden ben ik er behoorlijk fanatiek mee. Mijn dagelijkse ritme is veranderd en ik beweeg echt veel meer. Geen 10.000 stappen per dag overigens, dat is echt niet te doen als thuiswerker. Maar het is een stuk beter dan het was.

Dit is wat de stappenteller heeft weten te bewerkstelligen:

De ochtendwandeling | Elke ochtend fiets ik Anna naar school en ga ik lopend naar huis. Met een fikse omweg, terwijl ik podcasts luister over slow living, mindfulness enz. De wandeling levert – naast de extra lichaamsbeweging – ook meer zonlicht op (anders zou ik het nu te koud vinden voor een wandeling, koukleum die ik ben) en interessante inzichten via de podcasts. Ik vind het een heerlijk begin van de dag! Zelfs als het regent.

Kleine wandelingetjes | Bijna elke dag heb ik naast de ochtendwandeling wel een extra wandelingetje. Zoals een bezoekje aan de winkel, wat ik anders op de fiets deed. Of een bezoekje aan de bouwmarkt, een brief posten. Alles gaat met de benenwagen

Een fikse wandeling | Hoewel ik op werkdagen met 6.000 stappen genoegen neem en in het weekend met 3.500, probeer ik eens per week de 10.000 stappen te halen. Soms is dat een middagje winkelen (want ja, dat is érg goed voor je conditie ;-)), naar de sportschool en anders plan ik er een fikse wandeling voor.

Meer beweging binnenshuis | Hier is vooral mijn lief goed in, die wandelt tijdens het lunchen en zo, maar ook ik beweeg meer in huis sinds ik een stappenteller heb. Zo loop ik rustig drie keer naar boven als ik iets ben vergeten. Geen enkel probleem. Zal ik de thee halen? Een extra wasje? Ik doe het graag. Of ik loop rondjes. Ik hou de hele dag bij of ik ‘op schema’ ben en anders loop ik iets extra’s of spring ik een paar keer.

De stappenteller, een groot succes

Een groot succes dus, die stappenteller! Maar goed, ik neem hem ook mee naar de sportschool. En toen ik mijn sportkleding na het sporten in de wasmachine smeet, vergat ik even dat er nog een apparaatje in mijn zak zat. Oeps. Hij is niet echt waterproof helaas… (en nee, hij telde de centrifuge niet als stappen ;-))

Ik raad in ieder geval iedereen aan om er één te bestellen, het is het geld echt waard (alleen al qua zorgkosten die je later bespaard omdat je nog zo fit bent ;-))

>>> Bekijk de stappentellers bij bol.com

Heb jij ook een stappenteller?

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)