Bron: pixabay / Engin_Akyurt

De ontsnapping: dat lijkt mij ook wel wat

Kortgeleden keken mijn Lief en ik de film ‘De ontsnapping‘, gebaseerd op een boek van Heleen van Royen, waarin Isa Hoes naar Portugal rijdt en ‘ontsnapt’ uit haar saaie dagelijkse bestaan. Dat lijkt mij ook wel wat, zo’n ontsnapping.

We dromen er toch allemaal wel eens over: in het holst van de nacht met de auto naar een lekker warm oord reizen en lekker de boel de boel laten. Lekker feesten, varen & heel veel lachen. Zoals Isa Hoes.

Alleen dan zonder gigolo.

Want waar zij haar hele gezin achter laat is míjn gezin een vereiste voor een goede ontsnapping. Ik zou met niemand liever aan een railing van een speedboat hangen dan met mijn lief en ik wil liedjes meezingen op de radio samen met mijn mooie meisje (die – net als ik – niet kan zingen). Nee, een ontsnapping zónder gezin zou ik echt geen reet aan vinden.

De sleur

Want hoewel ons leven door het ZZP-schap waarschijnlijk een stuk opwinderder is dan bij anderen (hoewel… wij zitten wel 24/7 in hetzelfde huis ;-)), is dat nine to five er pas ingeslopen toen Anna vijf werd. Echt, dat vind ik één van de vervelendste dingen van het ouderschap, dat je ineens een dagelijkse verplichting hebt: de leerplicht. Tot haar 16e. Dat je niet op woensdagmiddag kan zeggen: “Kom, we stappen in de auto en we scheuren er vandoor!” Dat alle vakanties ineens veel duurder zijn geworden. Dat je elke maandag weer vroeg op moet en dat je – om die reden – ook elke avond weer op tijd moet eten, moet slapen…

Nee, dat schoolleven dat vind ik eigenlijk een beetje terreur. Je kúnt eigenlijk helemaal niet meer ontsnappen.

Hoewel… 😉

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)