Bron: pixabay

De beste agenda die er is!

Nu de zomer er aankomt, liggen er weer nieuwe agenda’s in de winkel. En waar ik vroeger meestal twee agenda’s per jaar kocht (december en juni), omdat ik het zo leuk vond ze ‘als nieuw’ op te pimpen, is er nu al jarenlang één agenda in mijn leven. En ik wil geen ander meer.

Als gmail, android en chromebook gebruiker zal het misschien geen verrassing meer zijn, de beste agenda die er is, is de… Google Calender!

Verjaardagskalender

Dit realiseerde ik me namelijk toen ik weer heel attent iemand een kaartje stuurde die jarig was. Iets wat voorheen op de verjaardagskalender moest worden geschreven. Die zag er ooit heel mooi uit, maar elke keer als er weer een nieuw iemand op moest werd hij verpest, omdat die kleur pen nét anders is als de rest van de kalender (en mijn handschrift bovendien nogal eens wisselt). Plus dat je er niet bij stil moet staan dat die kalenders vaak in toilet hangen en elke maand weer met die poepvingers verwisseld worden, brrr. 😉

In de Google Calender noteer ik alle verjaardag die ik opvang (‘oh, welke dag ben je precies jarig dan?’) en herhaal die gewoon elk jaar. Easy does it.

Zakagenda

En dan had je natuurlijk nog de gewone zakagenda. Als die in je zak pastte, was hij zo klein dat je er eigenlijk niets in kon schrijven of je schreef zo klein dat je het niet terug kon lezen.

De Google Calender staat gewoon op je smartphone en die kun je inzoomen zoveel je maar wilt.

Kantooragenda

Omdat ik meestal groot schrijf en veel kras, had ik van die enorme kantooragenda’s. Waardoor je elke keer per se een grote tas mee moest nemen als je op bezoek ging. En ondanks alle ruimte in dat ding, had ik nog vaak als ik mijn werkschema weer omgooide dat hele ding vol gekrast, zo lelijk.

Bij Google Calender kun je gewoon de tijd aanpassen en je hele schema wordt weer omgegooid. En het blijft er mooi uit zien 🙂

Familie kalender

agenda/plannerEn dan heb je nog die kalenders die je overal cadeau bij krijgt en die vroeger bij ons in de keuken hing, zodat iedereen kon zien waar de ander naartoe ging. Van de ondingen met twee weken die dan bovenaan met zo’n klem vast zaten. Waarbij je bijna niet kon bladeren, omdat – als je de bladen dan weer terug hing – ze meteen kreukten. Of, erger nog, scheurden. Of als je ze dan horizontaal – aan de keukenkast hangend – vol schreef, dat de inkt van je pen dan naar beneden stroomde en je pen het niet meer deed.

Je zult begrijpen dat de Google Calender nooit vouwt of scheurt. En zelfs al crasht je smartphone dan open je hem gewoon op een ander device.

Kortom, je bent gèk als je nog geen Google Calender hebt. En nee, dit is geen gesponsord artikel, maar ik deel gewoon graag tips.

Uitwisbare agenda

Overigens heb ik stiekem wel een ‘papieren’ agenda, zodat ik mijn telefoon niet altijd bij me hoeft te hebben. Maar die agenda wordt elke week weer gewist, dat is namelijk mijn Greenbook, een uitwisbaar notitieblok met agenda-bladen, waar ik elke week alle afspraken in zet en die ik in het hele huis meeneem (waar mijn laptop en telefoon veel boven liggen) om ook te gebruiken als to-do lijst.

➤ Bestel (nee hoor grapje, hij is gratis!) de Google Calender
➤ Lees ook: Vijf handige planning apps

Wat vind jij een fijne agenda?

Ik ben 30+, getrouwd met Yuri en moeder van Anna (7). Ik werk als ZZP'er aan de grootste geschiedeniswebsite van NL en heb een (online) boekwinkel. Hierdoor ben ik elke dag bezig om efficiënter & doelgerichter te werken. En daar geniet ik heel mindful van :-)